diumenge, 3 de desembre del 2017

HISTÒRIA DE ÍNDIA

La història de l'Índia és un extens recorregut ple d'invasions que donen forma a l'Índia actual, plena de riques tradicions i cultures.
Segons estudis, la primera civilització Índia data de l'any 3000 abans de Crist. En aquest llavors van sorgir dues grans ciutats, Mohenjodaro i Harappa, on es van construir grans temples. L'economia d'aquestes primeres civilitzacions estaven sustentades en l'agricultura i l'intercanvi comercial.
Ja al segle XVI a.C va tenir lloc la primera invasió. Aquesta vegada els aris van sotmetre a la població i van introduir les armadures de ferro i l'idioma sànscrit, que és origen de la gairebé totes les llengües índies. Amb les guerres de cavalleria l'imperi es va anar expandint al nord i van sorgir els grans imperis.
Les dues grans religions de l'Índia, el budisme i el jainisme, van sorgir al segle VI a.C, quan va tenir lloc una gran agitació social i intel·lectual. Ja en el segle III a.C va sorgir el primer gran imperi indi, el emperador més conegut va ser Ashoka. En els segles IV i V de la nostra era l'Índia va tenir una gran esplendor en els estudis matemàtic, astronòmics i en la medicina. En aquest llavors es va escriure el Kamasutra.
La invasió dels huns, va ser un altre punt important en la història de l'Índia. El gran imperi indi va arribar a la seva fi i no va tornar a unificar-se fins a l'arribada dels musulmans l'any 700, portant amb si importants canvis socials i culturals.
Un altre moment crucial per a la Índia va ser l'arribada dels europeus, al 1687. Durant aquesta invasió, els britànics van aconseguir dominar gran part del territori indi i introduir els seus costums i tradicions.

En l'actualitat, l'Índia continua sent font de conflictes i disputes

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada