diumenge, 3 de desembre del 2017

HISTÒRIA D’EGIPTE

La història d'Egipte, és la història d'una de les civilitzacions més importants de la humanitat, la història d'un dels primers grans pobles que van existir. El Riu Nil, el Canal de Suez, són dos noms que han acompanyat a aquest país al llarg de mil·lennis i mil·lennis. En el desenvolupament d'Egipte va jugar un paper fonamental el Riu Nil, en la seva ribera es va anar desenvolupant aquesta civilització, i creixent per tot el marge de la mateixa. L'Aïllament d'aquest país pel desert tampoc facilitava a ningú la invasió d'aquestes terres, de manera que va propiciar una vida tranquil·la i un ampli desenvolupament. Va ser així com van començar a sorgir els primers assentaments a Egipte, al costat del Nil, els anomenats nomos, que no és altra cosa que petites comunitats, amb el temps, es forma l'alt i el baix Egipte i en el 3200 aC es produeix la unificació del país sota el comandament del faraó Menes, també conegut com Narmer. És en aquest moment en el qual arrenca la història del que coneixem com l'antic Egipte, el dels tres imperis.
A la segona meitat del Segle XX tenen lloc diverses disputes amb els israelians per la Península del Sinaí i la Franja de Gaza, finalment passa a mans d'Egipte el 1973, i el conflicte acaba amb la signatura de l'acord de Camp David el 1979, però amb la fi d'un conflicte comença un altre, ja que el món àrab no estava de acuerfdo amb aquesta situació i va expulsar Egipte de la Lliga àrab.

L’actual Egipte és el país àrab més poblat, té al voltant de 74 milions d'habitants i limita al nord amb el mar Mediterrani, a l'est amb Israel i el mar Roig, al sud amb Sudan ia l'oest amb Líbia. La seva capital, el Caire, és la ciutat més poblada del continent africà, amb 16 milions. La major part de la societat egípcia és força homogènia, ja que la influència mediterrània (com són els grecs i els italians) i l'àrab són presents a tot el territori; però, no es deslliguen dels llaços culturals amb la societat egípcia antiga, la qual ha estat sempre considerada rural i la més populosa comparada amb les demografies veïnes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada