dilluns, 4 de desembre del 2017

SISTEMA DE POLÍTICA A LA INDIA

El sistema de govern que regeix a l'Índia és una República Democràtica, Sobirana, Socialista i Secular a més Índia compta amb un parlament bicameral. L'Índia és sobirana perquè és suprema i independent. És socialista perquè hi ha igualtat social i econòmica entre tots els seus ciutadans". És secular perquè promou la igualtat de les religions així com la seva tolerància i és democràtica perquè els ciutadans elegeixen els seus representants. La política de l'Índia està regida per la constitució de 1950, el president és el Cap de l'Estat, aquest és elegit indirectament pel congrés electoral. El cap de govern és el primer ministre elegit pel president.
El poder executiu està compost pel president, vicepresident i el consell de ministres. El poder legislatiu està compost pel parlament bicameral que consisteix en la cambra alta Rajya Sabha i la cambra baixa Lok Sabha. El poder judicial és unitari en tres nivells el qual consti de la Suprema cort de Justícia, tribunals superiors i un gran nombre de tribunals de primera instància.
El president actual de la índia és Pratibha Patil, és la primera dona a l'Índia a arribar a aquest lloc.

 El seu partit polític és el Congrés Nacional Indi que segueix una ideologia de Socioliberalismo amb Sociodemocracia. El primer ministre és Manmohan Singh integrant del mateix partit que Pratibha Patil

Resultat d'imatges de Manmohan Singh

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada