dilluns, 4 de desembre del 2017

CONTEXT ECONÒMIC A CANADÀ
L’economia canadenca està a travessant moltes dificultats per recuperar-se després de la recessió mundial. El creixement només ha sigut un 1,2% en 2016. L’economia ha patit els baixos beneficis del sector petroler. Al Maig de 2016, una onada de grans incendis va afectar a l’estat petroler d’Alberta. El creixement ha pogut arribar a un 1,9 en 2017.
L’economia de Canadà depèn fortament de les seves exportacions, es va veure molt afectada per la caiguda dels preus del petroli i d’altres matèries primeres. Actualment, s’està procedint a una reorientació de les inversions cap a altres sectors. Mentre que la tasa d’atur va disminuir en Quebec i Ontario, va pujar fortament en Alberta degut a la depressió en el sector d’hidrocarburs i va mantenir-se en el 7% a nivell nacional al 2016 i 2017.
La tasa d’inflació va augmentar un 1,7 al 2016 i un 2% al 2017.
Les llars romanen molts endauats, però el seu  consum es veu beneficiat pels baixos preus del sector immobiliari i el control de l’atur.
Canadà és un dels majors exportadors mundials de petroli. Produeixen 4 milions de barrils de petroli al dia i exporten 3 milions.
També són el quart major exportador mundial de gas natural.
Canadà serveix com a proveïdor a un dels clients més importants: Els Estats Units.  Per ells, els Estats Units han estat al seu mercat d’energia durant molts anys, però avui en dia, el mercat americà està saturat de competidors, gràciesa les noves tecnologies que han permès el seu propi proveïment de petroli i gas.

Aquesta situació li està costant al Govern canadenc milers de milions de dòlars cada any. La solució és controlar els costos i obrir nous mercats.

Resultat d'imatges de sector petrolero en canada

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada