dilluns, 4 de desembre del 2017

RACISME I DISCRIMINACIÓ A BRUSSEL·LES: TREBALLADORS IMMIGRANTS EN PROBLEMES

Els immigrants són les primeres víctimes en el mercat laboral, el problema es deu al nombre d'habitants.
Brussel·les acull essencialment residents de països que són membres de la Unió Europea; la marroquina i la turca (7% i 12%, respectivament, de la població immigrant a Bèlgica).

Si la taxa d'atur és ja 2.5 vegades més elevada per als immigrants en general, per als no europeus es multiplica per quatre.
"Davant d'un mateix currículum i capacitats similars, a l'hora de contractar algú, els directius solen triar primer als ciutadans nacionals”.
L'any 2002 els agents socials i el govern van signar un pacte social per l'ocupació, el reclutament dels treballadors ha de ser el reflex de la diversitat ciutadana. No obstant això, la situació sobre el terreny és diferent.
Per resoldre la discriminació en la contractació i dins d'una dinàmica d'integració, molts especialistes es pronuncien a favor d'instaurar una quota obligatòria d'estrangers dins de les empreses.
Per François Haenecour, jurista del Moviment contra el Racisme, l'Antisemitisme i la Xenofòbia, les mesures legals no són suficients: "Cal canviar la mentalitat de la societat en general.

La secretària general de la Confederació de Sindicats Cristians a Brussel·les, Myriam Gérard, està en contra els estereotips.

Dins de les empreses s'organitzen jornades de formació per a lluitar contra l'exclusió dels immigrants.

Resultat d'imatges de PROTESTA CONTRA LA DISCRIMINACION EN BELGICA

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada