dilluns, 4 de desembre del 2017

L’INFORME DE LES NACIONS UNIDES TE RESULTATS SOBRE LA SITUACIÓ DE LES DONES A CANADÀ

“Canadà no respecta, protegeix, compleix els drets socials i econòmics  de les dones i nenes” . L’últim informe Global de Gènere situa al país en el lloc 35, després de baixar cinc llocs en l’últim any. Aquest indicador anual mesura la grandària d’aquesta desigualtat en la participació de la dona en l’economia i al món laboral qualificat, en política, accés a l’educació i esperança de vida.
El país està fent actualment grans progressos per aconseguir  la igualtat home-dona, però temes com l’educació, la maternitat, o la independència econòmica encara s’han de tractar i queda molt camí per endavant.
L’accés a l’educació varia entre els grups racials, afectant negativament a les dones de color i a les indígenes.
“Canada’s Women’s Foundation” denuncia que la meitat de les canadenques han patit com a mínim un incident sexual després dels 14 anys. Aproximadament cada sis dies una dona és assassinada per la seva parella.
Les canadenques gaudeixen d’un permís de maternitat que arriba als 12 mesos. Moltes coses han canviat en les últimes dues o tres dècades. Avui, les dones constitueixen la meitat de la força de treball i es graduen a la universitat més que els homes.

Al mercat laboral, segueix tenint una marcada influència masculina. Això te a veure amb els diferents privilegis que encara romanen en funció de l’origen de la dona.

Resultat d'imatges de manifestaciones en canada de mujeres

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada